?>
Akkoord DNB: Pensioenen kunnen naar Pensioenfonds PGB

geschreven op 21 december 2020

artikel

Akkoord DNB: Pensioenen kunnen naar Pensioenfonds PGB

De Nederlandsche Bank en het Ministerie van Sociale Zaken hebben goedkeuring gegeven aan het besluit van de sociale partners in de reisbranche en het bestuur van Reiswerk Pensioenen om vanaf 1 januari 2021 de pensioenen van alle (voormalige) reisprofessionals onder te brengen bij Pensioenfonds PGB. Dit houdt in dat het proces om alle pensioenen over te dragen, dat al gestart was, definitief doorgaat. 

Hoogte noodzakelijke verlaging in januari bekend
We lieten je al weten dat, voor we over kunnen naar Pensioenfonds PGB, helaas eerst een verlaging van de opgebouwde pensioenen moet worden doorgevoerd. Dat vinden we erg vervelend, maar dit is nodig om de overgang mogelijk te maken. Pensioenfonds PGB stond er op peildatum 30 november 2020 financieel gezien beter voor dan Reiswerk Pensioenen. Dat verschil moet worden rechtgezet. Huidige deelnemers in Pensioenfonds PGB mogen er, door de komst van Reiswerk Pensioenen, niet op achteruitgaan. In een persoonlijke brief aan alle betrokkenen zullen we medio januari iedereen persoonlijk informeren hoeveel zijn/haar pensioen verlaagd moet gaan worden.

Pensioenkrant
Ondanks de verlaging, zijn wij ervan overtuigd dat we voor iedereen de best mogelijke oplossing hebben gekozen voor de lange termijn. Met de overdracht komt een eind aan het zelfstandige pensioenfonds Reiswerk Pensioenen. In de eenmalige pensioenkrant, die binnenkort op de deurmat valt, staan we daarbij stil. We vertellen je hoe het zover is gekomen, welke veranderingen er zijn en je maakt kennis met de mensen van Pensioenfonds PGB.

Nieuwe pensioenregeling
Eén van de veranderingen is dat de reisprofessionals bij Pensioenfonds PGB een nieuwe pensioenregeling krijgen. De pensioenregeling van Pensioenfonds PGB wijkt op een aantal punten af van de huidige regeling bij Reiswerk Pensioenen. De verschillen zijn in kaart gebracht in onze pensioenkrant. Wil je meer weten over Pensioenfonds PGB? Neem dan eens een kijkje op de website www.pensioenfondspgb.nl.

Volg ons webinar
Donderdag 21 januari 2021 staan wij tijdens een online webinar voor je klaar om de overgang naar Pensioenfonds PGB toe te lichten en jouw vragen te beantwoorden. Klik HIER om je aan te melden. Je ontvangt van ons een link waarmee je kan deelnemen. Het webinar start om 12.00 uur en duurt maximaal tot 13.00 uur. Later terugkijken kan natuurlijk ook.

Aanbevolen artikelen

2 reactie(s)

Reageren is hier niet meer mogelijk. Voor vragen en opmerkingen kun je terecht bij PBG Pensioen.

Y. Kooijman
28-12-2020

Te belachelijk voor woorden dat degene die nu een uitkering ontvangen ook meegekort worden, zoveel kunnen dat er nog niet zijn en bovendienals er nieuwe regels komen geldt dat normaal gesproken voor nieuwkomers en niet voor al bestaande uitkeringen.

Willem Jan Boot 28-12-2020

Beste Y. Kooijman, Het bestuur begrijpt dat het beroerd is dat de pensioenen verlaagd moeten worden. Toch blijkt uit alle berekeningen dat ook gepensioneerden profijt hebben van de overstap naar PGB. Dat komt omdat Pensioenfonds PGB met meer risico’s belegd dan Reiswerk Pensioenen. Daardoor mogen deelnemers en gepensioneerden betere opbrengsten verwachten. Het bestuur heeft uit laten rekenen wat het beste pensioenresultaat geeft op een termijn van 6 jaar: die bij PGB zijn duidelijk beter. Dat komt ook omdat Reiswerk Pensioenen, vanwege de lage leeftijd van de deelnemers dankzij de verplichte nieuwe, nog lagere, rente de komende jaren ook zou moeten korten. Maar nogmaals: het bestuur is zich er van bewust dat een verlaging van de pensioenen ingrijpend is, maar gelooft oprecht dat de overstap voor betrokkenen tot een beter resultaat leidt. De Nederlandsche Bank ondersteunt deze visie en stemde daarom vlak voor kerst in met de overgang naar Pensioenfonds PGB. Met vriendelijke groet, Willem Jan Boot