?>
Pensioenfonds Reiswerk niet zelfstandig verder

geschreven op 19 mei 2020

artikel

Pensioenfonds Reiswerk niet zelfstandig verder

Het pensioenfonds voor de reisbranche Reiswerk stopt op 31 december 2020. De sociale partners achter jouw pensioenfonds, de werkgevers en vakbonden, vinden dat het te klein is om zelfstandig door te gaan.

Vanwege de beperkte grootte van het fonds waren de sociale partners zich al een tijdje aan het oriënteren op haar toekomst. Ze hebben dus nu besloten de zelfstandigheid op te geven. De opgebouwde rechten van het fonds worden per 1 januari volgend jaar ondergebracht bij een ander pensioenfonds. Welk fonds dit is, is nog niet bekend. Het traject daarvoor is nog maar kortgeleden opgestart.

Korting reële mogelijkheid
Jouw pensioenfonds heeft al enige tijd een te lage dekkingsgraad. Dit wordt vaak gezien als een obstakel voor een eventuele fusie met een ander pensioenfonds. Wellicht dat er bij de overdracht dan ook een korting nodig is. Ook bij het zelfstandig voortbestaan als gesloten fonds zijn kortingen een reële mogelijkheid. De hoogte van een eventuele korting is onderdeel van het selectietraject.

Verplichtstelling blijft bestaan
Jouw pensioenfonds mag dan worden opgeheven, de verplichtstelling voor werknemers in de reisbranche blijft gewoon bestaan. Deze wordt ondergebracht in de nieuwe pensioenregeling.

Blijf op de hoogte
We zullen je op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Wil je zeker zijn dat je niets mist, meld je dan nu aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Lees ook de veelgestelde vragen van deelnemers
Veelgestelde vragen

Aanbevolen artikelen

0 reactie(s)

Reageren is hier niet meer mogelijk. Voor vragen en opmerkingen kun je terecht bij PBG Pensioen.