?>
En ook nog een jaar later met pensioen….?

geschreven op 25 augustus 2020

Blog

En ook nog een jaar later met pensioen….?

Als deelnemer bij Reiswerk Pensioenen begint je pensioen als je 67 bent . Reisprofessionals vallen vanaf komende januari onder de regels van PGB. En daar is de pensioenleeftijd 68. Raak je dan zomaar een jaar kwijt?

Nee, dat jaar raak je niet kwijt. Dat zit zo: Reiswerk Pensioenen heeft voor alle deelnemers, en vroegere deelnemers, geld in kas om je pensioen te betalen zolang je leeft. Een voorbeeld: stel dat we gemiddeld 83 jaar worden. Jongeren zullen gemiddeld ouder worden. Maar, het gaat om het voorbeeld. Bij een pensioenleeftijd van 67 is er dus 16 jaar pensioen in kas. 16 jaar elke maand, weer als voorbeeld, 500 Euro. Dat is 6000 Euro voor een jaar, en dat 16 jaar lang. Samen 96.000 euro.

Bij het veranderen van de pensioenleeftijd in 68 jaar wordt datzelfde bedrag uitbetaald in 15 jaar. Dat stijgt je maandbedrag naar 533 Euro. Maar, dat voor de periode van 15 jaar. En: als je wilt kan je eerder met pensioen. Dan rekent PGB uit wat je maandbedrag wordt vanaf het moment dat jij met pensioen gaat.

De pensioenleeftijd is iets voor de administratie. Jij bepaalt als reisprofessional zelf wanneer je wilt stoppen met werken. En hoe het bedrag wat je pensioenfonds voor je in kas heeft wordt uitbetaald. Dat is bij PGB niet anders dan bij Reiswerk Pensioenen.

Aanbevolen artikelen

6 reactie(s)

Reageren is hier niet meer mogelijk. Voor vragen en opmerkingen kun je terecht bij PBG Pensioen.

FRED
1-09-2020

Reiswerk schrijft "met 68 met pensioen van PGb i.p.v. 67 jaar", zo staat het in de brief die werknemers ook ontvangen en in de brief die werkgevers ontvangen . Op site van PGB staat echter ''Ingangsdatum pensioen is ook de 1edag waarin u voor het eerst AOW krijgt. Gaarne verklaring voor de pensioenleeftijd van 68 jaar , werknemers denken nu pas met 68 ??

Willem Jan Boot 1-09-2020

Fred De pensioenrichtleeftijd is 68 jaar, de standaard ingangsdatum is de AOW datum. Dat betekent dat voor veel mensen sprake zal zijn van vervroeging van het pensioen van 68 jaar naar bijvoorbeeld 66 jr en 4 maanden. De omzetting van 67 naar 68 is overigens actuarieel neutraal. Dat wil zeggen dat de waarde gelijk blijft. Er wordt alleen rekening gehouden met de tijd. Dus wel rekenen met een hogere pensioenleeftijd, maar daardoor krijg je ook een hoger bedrag.

Trudi
4-09-2020

Als je binnen enkele jaren met pensioen gaat krijg je die gekorte 16 % niet meer aangevuld lijkt mij.

Willem Jan Boot 4-09-2020

Beste Trudi, Inderdaad is het voor de reisbranche op dit moment zwaar. Reisprofessionals die nu ontslagen worden profiteren mogelijk niet, of gedeeltelijk, van de herstelkracht van PGB. Tijdens de periode van ww bouw je geen pensioen op. Wel wil het bestuur mensen vlak voor hun pensioen, en gepensioneerden zelf, ontzien door de korting te verlagen. Bij de Nederlandsche Bank is het plan daarvoor ingediend. Tijdens het komende webbinar gaan we hier verder op in. Houd de datum daarvoor in de gaten. Met vriendelijke groet, Willem Jan Boot

S.Q. Hazenoot
7-09-2020

Het is triest dat je op 62 jarige leeftijd wordt ontslagen door Covid-19. Het is in de gehele reisbranche slecht en vele ontslagen zijn gevallen. Hoe kun men nu verder opbouwen als het pensioen niet aangevuld wordt! Het heeft zeer nadelige gevolgen voor mij en niet voor mij alleen.

Willem Jan Boot 7-09-2020

Beste meneer of mevrouw S.Q. Hazenoot, Inderdaad is het voor de reisbranche op dit moment zwaar. Reisprofessionals die nu ontslagen worden profiteren mogelijk niet, of gedeeltelijk, van de herstelkracht van PGB. Tijdens de periode van ww bouw je geen pensioen op. Wel wil het bestuur mensen vlak voor hun pensioen, en gepensioneerden zelf, ontzien door de korting te verlagen. Bij de Nederlandsche Bank is het plan daarvoor ingediend. Tijdens het komende webbinar gaan we hier verder op in. Houd de datum daarvoor in de gaten. Met vriendelijke groet, Willem Jan Boot